2014. február 20., csütörtök

Bőr típusok ápolása - NORMÁL



Úgy gondoltam, informálódom kicsit bőrápolás téren. Eddig többségében olyan pakolásokkal tudtam szolgálni ami nekem bevált, ám belegondolva nem mindenkinek van olyan bőre mint nekem, szóval részletesen kivesézem az összes bőrtípust, hogy hasznosítsd a neked legmegfelelőbbet! Hogy megtudd, te melyik bőr típushoz tartozol, érdemes kitölteni egy tesztet. Az én bőrtípusom történetesen a normál :)

Az első bőrtípus amiről szeretnék írni az a normál lenne. Először a tulajdonságairól írok, így könnyebben magadra ismerhetsz.


  • Bőr víztartalma  megfelelő, ami azt jelenti hogy rendkívül feszes bőrnek örvendhetünk. 
  • Üde színe van, Tompa fényű és bársonyos tapintású
  • Pórusok zártak 
  • Pigmentáltsága egyenletes

Ez mind nagyon jól hangzik, ám sok sok belső tulajdonság határozza meg a bőröd tulajdonságát, ezért érdemes nem csak kívülről ápolni, hanem egyaránt belülről is. Ennek érdekében rengeteg vizet kellene inni, akár még gyógy-teákat is.Sok sok gyümölcsöt pl. alma, szeder, cseresznye, áfonya, citrusok, sárgadinnye, szőlő, papaya, barack, körte, eper és görögdinnye.A zöldségek közül pedig érdemes fogyasztani paprikát, répát,karfiolt,salátát,uborkát,padlizsánt,spenótot és káposztát. 

Külső ápolás csak azért fontos, hogy megőrizd ezeket a szerencsés tulajdonságokat.
Kerülni kell az olyan termékeket ami esetleg szárítana vagy zsírosítana, hiszen túlzott használat esetén eltolódhat a bőrtípusod.Hoztam nektek egy rutin féleséget ami szépen leírja, hogyan érdemes ápolnod a bőrödet ha a normál bőrtípusba tartozol


  • Szennyeződés, smink eltávolítása: A lehető legfontosabb. Ez minden bőrtípusnál nagy jelentőséggel bír, hiszen képzeljük csak el, hogy a szennyeződés és a reggel felvitt smink egész nap ott csücsül a bőrön, ami már alig várja, hogy lemossák, ehelyett csak felgyülemlik az oda nem illő dolgok sokasága.  
Hoztam  többféle házi sminklemosó receptet amiből kedvetekre válogathattok.


Olívaolaj és babaolaj

Keverjünk össze babaolajat és olívaolajat 1:1 arányban, majd rakjunk egy pamutlabdát a keverékbe és gyengéd mozdulatokkal, zökkenőmentesen távolítsuk el a szemhéjfestéket és az alapozót. Mindkét olaj puhítja a bőrt és segít a szem környékét is hidratálni, mialatt hatékonyan lepucolja az arcunkat.


Uborkalé

Tisztítsuk meg az uborkát, reszeljük le és facsarjuk ki a levét. Keverjük össze néhány csepp babaolajjal és szintén egy pamut labdával felszívva távolítsuk el a szemsminket néhány pillanat alatt


Vazelin és Aloe Vera

Ha az alapozót és a pirosítót szeretnénk pillanatok alatt levarázsolni az arcunkról, akkor érdemes a vazelin és az aloe vera gél keverékét alkalmazni. A vazelin, miközben tisztítja a bőrt, hidratálja is azt, míg az aloe vera minden ragacsos maradványt eltávolít a bőrről.

+ tipp: Én kókuszolajat használok amit bátran ajánlok. Estére még egy vékony réteg pihen az arcomon amit reggelre maradéktalanul beszív. A hatás nem marad el.



  • Arcradírozás: Heti 1x ha megejted ezt a hasznos tevékenységet a bőröd nagyon hálás lesz érte. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és fel lélegzik a bőr. 
A recept annyi lenne, hogy egy krémesebb anyaggal elkeversz egy szemcsés anyagot. Pl. Só-olíva olaj, cukor-méz. 

  • Tonizálás: Ha szükséges ennél a lépésnél áll vissza a bőr normál pH-ja. Fontos, hogy ne alkoholos tonikot használjunk. Ha emlékeztek megosztottam már veletek egy házi arctonik receptet, amit mai napig használok és jelentem szuperül teszi a dolgát!!  

Ezek voltak a főbb alap pillérei a normál bőrápolásnak. Emellett időnként megejthetünk egy házi arcpakolást amivel kényeztethetjük a pofinkat. 

Receptek: 

Tojásos-mézes pórustisztító maszk:
Keverjük 1 friss tojássárgáját, 1 teáskanál olívaolajjal és 1 evőkanál mézzel krémmé. Vigyük fel az arcpakolást egy vékony rétegben az arcra, és hagyjuk hatni 15 percig. Végül töröljük le az arcunkat egy meleg vizes vattapamaccsal, majd paskoljuk át hideg vízzel és töröljük szárazra egy puha törölköző segítségével.


Avokádós – mézes arcpakolás

Keverjünk össze 1 tojás fehérjének a habját, 1 kávéskanál mézzel, 1 kis pohárnyi pürésített avokádóval – a legegyszerűbben turmixgéppel megy. A masszát középről indulva vigyük fel az arcbőrünkre, 15 percet hagyjuk száradni, majd könnyedén hámozzuk le a maradékot a bőrünkről.

Törj össze 1 maréknyi hámozott napraforgómagot. Keverd össze 1 evőkanálnyi mézzel és 1 evőkanálnyi mandulaolajjal, majd melegítsd fel lassan a keveréket. Miután kihűlt, kend fel az arcodra. Hagyd fél órán át hatni, majd langyos vízzel mosd le.


Remélem hasznosnak véltétek ezt a bejegyzést! Nem sokára jön a többi bőrtípus is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése