2013. szeptember 17., kedd

Az őszi bőrápolás

Fontosnak tartom, hogy minden évszakban megfelelő ápolást kapjon  a bőröm. Mivel egyik évszakban sem azonos hatásoknak van kitéve, így nem árt tudni, hogy mit igényel a bőrünk.

Most az őszi évszakot viszem fókusz alá, és megmutatom, hogyan ápold.

Elengedhetetlenül fontos a hidratálás,  mivel a csípős szél nem a legjobb barátja a pofidnak. Rettentően kiszáríthatja, gondolom nem szeretnéd ha ez történne!
Ha krémeket használsz, akkor azt cseréld le egy zsírosabb állagúra ami jobban megköti a nedvességet. Ajánlom, hogy természetes összetevőjű krémet válassz, amiről tudod, hogy mit kensz az arcodra.
 Ha te inkább megmaradnál az otthoni praktikáknál, ahogyan azt jómagam is teszem, ellátlak pár hasznos információval!
  • Elsősorban ajánlom az olíva olajat ami mélyen hidratálja a bőrödet, és a hatás nem fog elmaradni. Esténként lefekvés előtt vékonyan kend be a pofidat és reggelre beszívja a bőröd.
  • A kókusz olaj sem maradhat ki a listámból :) Regenerálja a bőrt és hidratál!
  • Hoztam egy receptet is: 1 kisméretű paradicsom,1 evőkanál méz,1 evőkanál olíva olaj. A paradicsomot össze kell pépesíteni egy villa segítségével, majd jöhet hozzá a méz és az olíva olaj. Szépen kisimul az arcod :D

Nyáron szép üde arcbőrnek örvendhetünk, mely napsütötte barna, ám ősszel sajnos el kell búcsúzni tőle. /általában/ Na de most mi teszünk érte, hogy ne így legyen :P Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől bőrradírozás segítségével. Egy régebbi bejegyzésemben említettem egy tuti receptet, de ha nem emlékeznél leírom. / cukor+méz / . Felfrissíted a fáradt arcbőrt és felkészül a tápláló hidratálás beszívódására.

Belűről is gondoskodnunk kell a bőrünk ápoltságáról méghozzá rengeteg folyadék fogyasztással. Igyekszem sokat inni, de sajnos nem érzem ha szomjas vagyok, így meggyűlik ezzel a bajom, de igyekszem :)  Minden nap suliba menet ott lapul a táskámban víz vagy zöld tea és azt kortyolgatom szünetekben. Jobb érzés ha  iszom, felfrissít, rendszereznem kell!!

Ne hagyjuk ki a gyümölcsöket sem, annyi íncsiklandó szezonális   finomságot találunk az őszi hónapokban. Személyes kedvencem a körte. Ezen kívül érik a szőlő, alma, szilva :D

Remélem tudtam neked segíteni!
Szép napot! :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése