2013. május 2., csütörtök

Mosquito támadás

Ma  szúnyog csípés kezeléséről fogok írni,hogy miként tudod enyhíteni a viszketést otthon azonnal! Az én lábam jelenpillanatban tele van csípéssel mivel egy erdőben jártam..Ezek a lények megkeserítik a nyarat!! Bárhová mész ott vannak. Este a szobádban zümmögnek, csipdesnek, nem hagynak..és te csak mérgelődsz!
Ha megcsípett, nincs mese az bizony viszket..bár nem kéne vakarászni mert borzasztóan néz ki. No de most írok pár okosságot ami remélem hasznodra válik!

Először is mi miatt viszket a lábunk? Csakis a nőstény szúnyog vérszívó, a kis bestia bele juttatja a nyálát a sebbe amibe belefúrt a hegyes 'ormányával' és ezzel véralvadás gátlót és érzéstelenítőt juttat a szervezetünkbe, de a mi testünk egyből reagál az idegen anyagra, így ennek köszönhetően hisztamin szabadul fel ami arra szolgál hogy a bejuttatott idegen anyagot eltávolítsa. Ez az a folyamat amitől viszket! Erős bőrizgató hatása van ami igen idegölő tud lenni!

Megcsípett? Minél hamarabb hűsíteni kell!!! Erre az első számú fegyver az ecet. Ha egy vattapamacsot átitatsz vele és át törlöd a csípés helyét azonnal érezni fogod hogy munkálódik. Kicsi csípést fogsz érezni és utána megszűnik a viszketés! Ugyanerre a célra szolgál a fogkrém vagy bármely más mentolos krém! Egy fél kicsavart  hagyma levének hatását is élvezhetjük 15 percig. Szódabikarbóna és víz kombó is tökéletes lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése