2013. május 16., csütörtök

A látszat néha csal

Nemrégiben szembesültem a cudar valósággal a samponokkal kapcsolatosan! Elrettentő a kendőzetlen valóság.. Megvesszük a viszonylag drága samponokat mert látjuk a reklámokban, hogy ezek így szuperálnak és ez 1 hét alatt helyre teszi a hajadat.. mese habbal hölgyeim! Konkrétan lemérgezik a fejbőrödet TUDATOSAN. Miért? Mert ebből van a haszon. Ha megnézed a samponod összetevőit rá fogsz jönni, hogy nem butaság amit itt össze 'lotyorékolok' !
Csak, hogy lásd felsorolok pár csúnyaságot amit heti 2-3x kenünk a hajunkra!A flakonon azok vannak elöl amiből a legtöbb van..persze hogy a legszörnyűbb dolgok kerültek dobogós helyezésre.

SLS (Nátrium Lauryl Szulfát)
Legfőbb összetevője a hajsamponoknak. Erősen irritatív, felületaktív, tisztító,- és habkeltő hatású anyag, amely károsítja a hajat és hajsejteket: kiszárítja a hajat, és őszülést is okozhat.
A kutatások szerint ezen kívül az SLS a leggyakoribb bőr allergén szer. Belégzése és lenyelése ártalmas: irritálja a légutakat, maradandó károsodást okozhat a létfontosságú belső szervekben; szembe kerülése esetén felnőtteknél szürke hályogot idézhet elő, gyermekeknél gátolja a szem normális fejlődését. A fejbőrön keresztül bekerül a vérkeringésbe.

Szilikon: Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon
Gyakran használják ezeket a műanyagvegyületeket samponokban, hajkondicionálókban és hajápolókban. Selymessé és könnyen fésülhetővé teszik a hajat, de vékony filmbevonatot képez a fejbőrön és a hajszálakon, ezért blokkolják a sejtek működését. Hosszú távú használat esetén a hajgyökér eltömődik, és hajhullást okozhat.

DEA (Diethanolamin)
Színtelen, vagy kristályos alkohol. Gyakran használják a samponokban, hajkondicionálókban, haj- és bőrápolókban. Felszínesen feljavítja a termékek állagát, kezelhetőbbé válik a haj, de egyes figyelmeztetések szerint (pl. ha nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra) rákot okozhat. Bőr-, és nyálkahártya izgató hatású. Egyes országokban tiltott szer.

Minoxidil
Vérnyomáscsökkentő szer, amelyet gyakran használnak a hajtonikokban. Segíti a hajnövekedést, ugyanakkor alacsony vérnyomást, szívbetegséget okozhat, illetve ha szájon át (pl. tabletta formájában) jut a szervezetbe, nem kívánatos szőrnövekedést válthat ki. Alkalmazásának befejezését követő 2-6 hónap elteltével a haj ismét kihullik.

Ugye, hogy ez a pár dolog is milyen szörnyűséget művel velünk.. de itt hozom a megoldást ezüst tálcán! 

Házi készítésű biosampon!
Szükséged lesz :
  • 2 flakonra
  • Egy csomag szódabikarbónára
  • És a jó öreg csoda szer, nem más mint az almaecet
Mit kell ezután tenni?

1 evőkanál szódabikarbóna mehet is az egyik flakonba és ehhez hozzá adok meleg vizet. Hogy mennyit? Az a hajad hosszától függ! Rázd össze a flakont. Az egyik készen is van. Jön az öblítő. 1 evőkanál almaecet és víz! 

A szódabikarbóna leviszi a hajadról a koszt de a természetes zsírokat nem bántja, mivel  sampon igen ezért zsírosodik hamarabb a hajad, ugyanis pótolni próbálja. Az almaecetes öblítő leviszi a maradékot a szódabikarbóna után és selymesen csillogóvá válik!

Te döntöd el hogyan tovább.. !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése