2013. november 21., csütörtök

Filléres fogfehérítés


Elnézésetek kérem, hogy ennyi ideig lustálkodtam. Sok téma száguldozik a fejemben, de valamiért az írás nem ment úgy ahogy kéne. De itt vagyok és próbálkozok :D


Szóval vissza a témához, fogfehérítés..
Épp egy fórumon olvasgatom, hogy mennyibe kerül egy ilyen kezelés. Sok embernek megér 50-150 ezer forintot, de én inkább más megoldások után kutatok. Szó szerint fillérekből lehet csodaszép fehér fogsorod.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire hétköznapi dolgok meghozzák a kívánt hatást. Nyár óta tesztelgetem, bár van olyan hét amikor teljesen kimegy a fejemből.Több hasznavehető turpisságot megosztok veletek, persze ha nem bánjátok :)

Kezdeném a kedvencemmel, ami nem más mint  szódabikarbóna: 
Ez a csoda, olyan lúgos kémhatású só ami a környezetre teljesen ártalmatlan. Ezt  praktikát egészen régóta használják, mivel nem csak a fogainkra tapadt baktériumokat távolítja el hibátlanul,de ezenkívül fehéríti is. Sokszor hallottam azt, hogy nem jó használni, mivel a fogzománcot nagyon piszkálja. Valóban erős dörzshatása van de elenyésző mértékben az átlag fogkrémektől. RDA mértéke 7 miközben a fogrémeké 8-30 között mozog. Ezek szerint felesleges aggódni, egy héten egyszer nyugodtan alkalmazhatod.
A szódabikarbóna megelőzi a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását.
Hogyan moss vele fogat? 

  • Nedvesítsd be a fogkefédet, majd rögtön nyomd bele a szódabikarbónába
  • Alaposan dörzsöld végig a fogaidat (az íze elsőre nem lesz szimpatikus)
Heti egyszer bőven elég ha használod :)


A második csodaszer a citrom volna, ám vele nagyon óvatosan kell bánni, ha a fogainkat szeretnénk szépíteni. Ritkábban lehet alkalmazni mivel a citromsav nem csak a fogzománcot marja le, de a kálciumot is szépen elkergeti a fogakból. Ez nem hangzik túl jó, de okosan használva nagyon szép fehér fogakat varázsol.  2-3 hetente alkalmazhatod. A citrom héjának belső felére lesz szükségünk, azzal dörzsöld be a fogaidat. Remek megoldás lehet az is, ha a citrom levét bele facsarod egy pohárba és öblögetsz vele pár percig. Ezután lehet fogat mosni, de csak fél óra elteltével. 


Utolsóként, jöjjön az eper. Ez jobban kivitelezhető, mikor szezonja van, de azért rábukkanhatunk pár dobozos példányra is. Villával pépesre kell törni az epret majd fél teáskanál sütőporral összekeverjük. A pasztát fel kell kenni a fogakra majd 5 perc múlva le kell öblíteni. Utána természetesen, fogat lehet mosni :)
Nem lehet gyakran használni mivel lemarhatja a fogzománcot. 2-3 hetente ha használod az tökéletes!

Remélem tudtam használható praktikákkal szolgálni, nektek csak ki kell választani a számotokra legszimpatikusabbat, ha fogat fehérítenétek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése