2013. július 22., hétfő

A színtelen henna 'csodája'

2 napja jöttem haza a Balcsiról és nagyon szörnyű állapotban találtam a hajam. A nap kiszívta, a víz kiszárította. El voltam keseredve, hogy 'most mi lesz?' de eszembe jutott, hogy nemrégiben vásároltam színtelen hennát na majd ő megmondja a tutit a hajamnak! Tegnap használtam először így elég pepecselősen ment a dolog. Összeszedem az összes tudni valót, ugyanis sehol  nem találtam egyetlen egy használható információt.

Egy gyógynövény porról lenne szó ami ismertebb nevén színtelen henna, elég logikus, hogy a haj színén nem változtat (ha csak nem adsz hozzá valami természetes színezőt pl. kávé,citrom..stb.) csak kondicionálja. Ennek a növénynek a becsületes neve Cassia Obovata. Talán annyiban hasonlítható össze a hennával, hogy szintén ragyogó és egészséges hajat kapunk végeredményül.
Összetevője: Cassia Italica Leaf Extract   Csupa természetes, nem nyúl mellé vele az ember lánya.

100 grammosat vettem 890 Ft-ért, ami szerintem elég  gazdaságos, hiszen több pakolás is kihozható belőle és még mindig olcsóbb és hatékonyabb mint a drogériás 'marhaságok' !

A kinézete olyan mint bármely más hennának, de aki nem tudná ez egy zöld por.
A szaga számomra elviselhetetlen, ez az egy ami negatívum. Emlékeztet a frissen vágott fű szagára, a megfőzött csalánra, spenótra, sóskára na meg az istálló szagra.. bevallom ez nagyon elbátortalanított, de nem érdekelt a továbbiakban mivel tényleg romokban hevert a hajam.

Elkészítés : A papírján 1 rész porhoz 3 rész vizet írtak, én ezen nem igazán tudtam eligazodni, így segítséget kértem segítőkész barátnőmtől aki már próbálta mellesleg ő ajánlotta, hogy olyannak kell lenni mint egy sűrű krumplipüré, vagy mint a sár. Ígéretesnek hangzik nem?:) Ügyeskedtem végül sikerült, de nem mertem egyszerre több port beletenni nehogy aztán maradjon a tálamban. Először egy teáskanálnyi port tettem a tálba és magam mellé vettem egy kancsót egy kanállal és azt csepegtettem bele közben kevergettem és figyeltem mikor lesz már 'pürésebb'. Elég hamar elértem a célom. A szaga továbbra is borzalmas maradt. Elkezdtem feltenni a hajamra a cuccost, tincsenként próbáltam és így könnyebb is volt. Vastagon kentem a zöld trutymót a hajamra  de közben el-el fogyott a pépem. Kimentem, kavartam még egy keveset. Mikor már felkerült mind dunszt kötést csináltam, hogy melegen tartsam. Becsavartam frissen tartó fóliával és rátekertem egy törülközőt. Idő hiányában 2 órát lehetett a fejemen de legközelebb egy éjszakán lesz fent.

Lemosás: Nagyon aggódtam, hogyan is fog kijönni mindez a hajamból. Mócsingos és büdös.. de végül amikor a sima vizet ráeresztettem a hajamra a zöld pép jött is le szépen. A kád szép zöld színű vízben pompázott. Mikor már nem volt zöld a víz akkor elkezdtem mosni a szokásos módon.

Végeredmény:  Megmondom őszintén nagyon meglepődtem. Fényes volt és eszméletlen puha :O Ez kárpótolt az átéltek után. Elviekben 2-3 hét a hatóideje és utána lehet is csinálni a következőt. Én kevesebb mint a felét használtam el a pornak  így kettő pakolás még kijön belőle. Betettem a hűtőbe és vár rám :)

Mellesleg képzeljétek amiket megosztottam veletek hajnövesztő pakolások hatásuk kifizetődő volt számomra, minden hónapban képet készítünk a hajamról hátulról és lemérjük. 1 hónap alatt 3 cm növekedésnek örvendhetek, nagyon örültem!! :D Megéri időt és energiát szánni rá!




1 megjegyzés: