2015. február 8., vasárnap

Ebay birodalom

Sziasztok!:)

Megszoktatok keresni többen is ebayes kérdésekkel mint például hogyan kell regisztrálni, mik a tapasztalataim stb, most megpróbálom összeszedni egy csokorban ezt az összetett és igen nagy témát!:)Az első szó ami az ebay hallatán az eszembe jut az az, hogy függőség.. igen könnyen a csapdájába estem a rendelgetéseknek, de hát ha egyszer olyan jó dolgok vannak fillérekért.. :)
Rengeteg dolgot tudhatok magaménak erről az oldalról és még egyszer sem kellett csalódnom a megérkezett termékekben! El kell  mondjam, hogy egyetlen egyszer nem küldtek nekem ki egy csomagot amit nagyon sajnáltam, hiszen egy gyönyörűséges telefon tok volt, de azonnal írtunk az eladónak és visszautalta az árát, amiből vásároltam egy újabb telefon tokot és egy palettát :) A telefon tok már meg is érkezett és imádom!!! Talán majd egy kedvences videóban láthatjátok is :) Ennyit az én tapasztalataimról úgy dióhéjban, most jöjjön a lényegesebb rész!


Ahhoz,hogy valaki rendelést tudjon leadni ebay-en szükséges a regisztráció értelemszerűen. Ezt a fiókot össze kell "kötni" egy PayPal fiókkal ami az online fizetést teszi lehetővé. Fontos tudnotok, hogy nem kell félni kiadni a kártya számot, személyes adatot, hiszen biztonságos "kezekbe" kerülnek az adataid. 45 napos garanciát vállalnak, ami lényegében azt jelenti, hogy ha egy adott termék nem érkezik meg egy hónapon belül akkor fel kell/lehet venni az eladóval a kapcsolatot és 2 opciót fog felajánlani. Vagy újra postázza a terméket, vagy az összeget fogja maradéktalanul visszautalni a számládra. Ezt személyes tapasztalattal is alátudom támasztani ugye a fent írtakból kiderült, hogy miért.
 Képekkel próbálom könnyebbé tenni a magyarázást! :)

Regisztráció:
http://www.ebay.com/
Megnyitjátok a weboldalt és bal felső sarokban máris láthatjátok a register menüt, amire rákattintva egyből indulhat is a móka.

Itt értelem szerűen ki kell tölteni a saját adatunkkal az regisztrációs felületet :)Majd kapunk egy visszaigazoló email, szerintem eddig pofon egyszerű volt és nem tért el eddig egyik regisztrációtól sem :) Máris van egy ebay fiókunk, most jön a PayPal fiók regisztrálása!

Rákattintva a sign up gombra továbbhaladhatunk a következő lépésre.. 
Itt ki kell választani a bekarikázott gombot, ami ugye azt jelöli, hogy saját célra szeretnék regisztrálni. 


Innen továbbhaladva jön a töltögetős rész


továbbhaladva egy betű kódot kell beírunk amit majd az adott képen fogunk látni, majd végül ide kell kilyukadnunk :) Itt be kell írni a kártya számot, lejárati dátumot, és az utolsó 4 számot a kártya hátuljáról, majd a continue gombra kattintva készen is volnánk!:)


Utolsó lépésként az Ebay és a Paypal regisztrációt össze kell kötni, amit az Ebay fiókodon belül egyszerűen megtehetsz. Csak menj be a fiókodba, és kattints a bal oldalon található "Account" fülre. A fület megtalálod közvetlenül az "Activity" és a "Messages" fülek mellett. Ha rákattintottál, a bal oldalon megjelennek az "Account" fül alrészei, melyek között ott van a "PayPal Account" almenü. Erre kattintva, és az ott lévő lépéseket követve könnyen hozzá tudod rendelni a PayPalt, csak meg kell adni a fiók e-mail címét és jelszavát.
Lényegében  a "nehezével" készen is volnánk! Most megmutatom hogyan tovább!:)
A kereső mezőbe kulcs szavakat érdemes beírni.. Mint pl: makeup, hair,accessories, case stb jó tudom ezek ilyen lányos verziók de én mindig ilyenekre keresek rá :) Ha beírtuk a keresőbe a kívánt dolgot akkor ezt kellene látnunk, itt mindjárt mutatni fogok pár beállítást kiválaszthatjuk, hogy ingyen postával szállítsák stb :)


Itt is lehet  összefutni olyan termékekkel amikre licitálni lehet, de az nem garantálja hogy a termék a miénk lesz. De ezzel a beállítással nem is fogunk látni olyat, csak is kizárólag azonnal vásárolható terméket!:)


Ha lentebb tekersz az oldalon akkor bal oldalt kell keresned a Free international shipping menüt, ami nagyon hasznos opció, hiszen csak ingyen postás termékeket fog mutatni nekünk!


Ha meg van a kiválasztott termék annyi a dolgunk , hogy a Buy it now-ra kattintunk. 


A continue gombbal tovább megyünk és fizethetünk is!


Itt a PayPal fiók jelenik meg, be kell jelentkezni, ha ez megtörtént újból jön egy opció ahol a continue gombra kell kattintani majd kiírja, hogy köszönjük a vásárlást!:)
Szőke nősen de rájöttem apránként, hogy mit kell és sokat segített a barátom is aki szintén nagy ebay rendelgetős!:)

Itt még van egy kép egy korábban megrendelt palettámról, ahol látni hogy mikorra írja a szállítás időpontját. 1 hátránya van.. minimum 1 hónapot kell rá várni, de megéri!

Remélem, hogy hasznos volt a bejegyzés és átláthatóan magyaráztam el mindent!:)


Puszi
D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése