2014. november 9., vasárnap

Smink suli 3.osztály - Szemek

Mivel már az alapozás és a bronzosítás csinját-bínját már megtanultuk, jöhet az arcunk további részei aminek szépségét szeretnénk kiemelni. mi más is lenne az ha nem a szemünk! Én egy emberen mindig a szemét nézem meg elsőnek, mindenkié gyönyörű és egyedi. Sminkkel megdöbbentően szebbé tudjuk varázsolni a tekintetünket, még akkor is ha csak szimplán egy szempillaspirált használunk. Ám sminkelni ezt is tudni kell. Megfelelő alapot kell biztosítani a szemhéjunkon, hogy egész nap a helyén maradjon a szín. Jöjjenek a trükkök, praktikák!:)


Itt mindenki magára ismerhet, hogy neki milyen formájú szeme van, igyekszem ennek megfelelő tanácsokat adni, hogy mindenki tudja hasznosítani!:)


Primer
  • Bizony, bizony itt is szükség van a primerre. Mivel már egy korábbi bejegyzésben beszámoltam róla, nem részletezném, hiszen a tematika ugyanaz!:)

Szemhéjpúder
  • Végre elérkeztünk a legizgalmasabb részéhez. Itt aztán csak a fantáziánk szabhat határt a színekkel kapcsolatban. Gyönyörűséges szemsminkeket lehet kreálni. Én imádok kísérletezgetni a tükör előtt, most már bátrabb vagyok a színekkel kapcsolatban és én is erre ösztönözlek benneteket!:) + tipp: Ha az ecseted benedvesíted akkor élénkebb színt kapunk! ;) Ez a kép remekül összefoglalja a folyamatot ami által gyönyörű tekintetet kölcsönözhetünk!:)


Szemceruza/szemhéjtus

  • Általában a vízvonalra használjuk (felső/alsó) , de akár szemhéj alapként / bázisként is remekül szuperál. Van belőle Jumbo (nagyobb) változat is és a hagyományos vékony. Nagyon jó krémes állaga miatt rém egyszerű használni, akár még tusvonalat is húzhatunk vele a szempilla tőnél!       + tipp ha színes szemceruzát viszel fel a szemhéjpor használata előtt akkor sokkal intenzívebb színek mutatkoznak meg a szemhéjadon!! Ehhez a témához kapcsolnám hozzá a a szemhéj tusokat is ami véleményem szerint a sminkünknek a szíve lelke, ami felrakja az i-re azt a bizonyos pontot. Rengeteg féle közül válogathatunk már szerencsére, így tudunk kísérletezni, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb termék. Igényel egy kis gyakorlást a szépen megfestett íves vonal, de megéri!! :) Sorolnám is, hogy milyen fajtákat ismerhetünk.  Folyékony: amivel könnyebb hibákat véteni és gyorsan szárad vagy ellenkező esettben lehet az is probléma hogy nem. Gyakorlóként mindenképpen a gél állagú ecsettel történő felvitelt ajánlom, mert ezzel kitapasztalhatod és könnyebben felviheted és elérheted a kívánt hatást. Vannak még a filces változatok amivel nekem nincsenek túl jó tapasztalataim bár ez a termék minőségétől is függ. Legegyszerűbb módszer ha cica vonalat is szeretnénk és ezzel dögösebb tekintetet kölcsönözni magadnak, ha kívülről kezded el befelé húzni a vonalat. Először csak a körvonalat és utána pedig kitöltöd a színnel. Az is egy plusz tipp ha az elején tixót ragasztasz a szemed sarkába és így tuti biztos egyenes vonalat tudsz alkotni. 


Szempillaspirál

  • Ez az a termék amit mindenhova hurcolok magammal. Ez is hasonlóan a szemhéj tushoz szíve lelke a sminknek és nagyon feldobja a tekintetünket. Ez a termék ha csak szólóban is szerepel az arcunkon még így is feldobja a sminkünket. Rengetek szempillaspirál közül válogathatunk, egyik ezt tudja a másik azt.. mégis melyik mellett döntünk..? Én se tudom, leveszem a polcról amelyik a legjobban tetszik és megfelelőnek vélem a tulajdonságait. Inkább a dúsító hatást szoktam keresni. Valahol olvastam, hogy a tökéletesen hosszú és dús pillák érdekében használjunk 2 szempillaspirált és valóban bevált nekem. Jelenleg az Essence Lash Princess dúsító és a Lovely Pump up szempillaspirálját használom. +tipp: Ha a spirálod keféje sok festéket vesz fel és ezáltal csomós pillákat csinál, mielőtt nekifognál töröld le a felesleges festéket a keféről egy papír zsebkendő segítségével. Alkalmanként előkerülhet a műszempilla is ami drámai tekintetet kölcsönöz. A használatáról már írtam egy bejegyzést, ha érdekel olvasd el :) 
Szemöldök

  • És végül a szemöldökről írnék, ami engem nem érint, mivel erős és igen dús szemöldökkel látott el a genetika ezért nem szoktam megrajzolni, kitölteni stb, de biztosan akad köztetek akinek napi rutinjává vált megrajzolni, megalkotni a tökéletes szemöldököt. Beillesztek ide egy csodás lánynak a videóját, amiben lépésről lépésre megmutatja ennek a menetét :)Remélem tudtam segíteni néhány embernek ezzel  a bejegyzéssel :)Puszi♥ 
D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése